diumenge, 25 de març del 2012

El SÍ A LA DEFENSA DE LA LLENGUA A LES ILLES BALEARS

Parlant del Llenguatge, crec que es important posar aquest article en el nostre Blog. La llengua com part de l'identitat dels individus d'un país o zona, però sobretot part del que som.

El govern de Bauzá, ha volgut trencar amb la concòrdia de les dues llengües cooficials segons les normatives del seu partit i per algunes persones estretes de mires.
Aquí us deixo amb aquest article l'article que el podeu trobar a aquest adreça electrònica si teniu més curiositat :  http://www.laveudemallorca.cat/






SÍ A LA NOSTRA LLENGUA

Una gran marxa desfilarà aquesta tarda pels carrers de Palma contra els atacs al català del govern de José Ramón Bauzá

Palma serà l'escenari aquesta tarda (18.00) d'una gran manifestació en defensa de la llengua i contra els atacs del govern de José Ramón Bauzá al català amb el lema 'Sí a la nostra llengua'. Desenes d'entitats i més d'un centenar de personalitats donen suport a la marxa, que partirà de la plaça d'Espany i caminarà fins el Consolat de Mar, tot passant per Oms, la Rambla, el carrer de la Riera, el carrer Unió, el Born, el carrer d'Antoni Maura i el passeig Sagrera.
El president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, considera que la manifestació 'ha de ser un clam tranquil i en positiu a favor de la llengua, que agruparà persones de totes les edats, ideologies i orígens socials'. Aquest clam positiu, segons el president, 'contrastarà i serà una resposta a la negació dels nostres drets lingüístics que suposa la llei de funció pública'. El president de l'OCB confia que la manifestació serà massiva. Molts pobles de Mallorca han organitzat autocars per assistir-hi.

La marxa ha estat convocada per l'Obra Cultural Balear, pel Consell de la Societat Civil de Mallorca (integrat per més de 50 entitats i organitzacions socials) i per una Comissió Organitzadora integrada per l'Associació de Premsa Forana, la Federació de Música i Ball de Mallorca, la Federació d'Associacions de Veïns, els Joves de Mallorca per la Llengua, l'Associació Cultural Albopàs, el GDEM, el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, els Escoltes de Mallorca, el Santuari de Lluc, FAPA-Mallorca, el Moviment per la Llengua, el Moviment d'Escoles Mallorquines, la Unió de Pagesos, CCOO, STEI-i, UGT, CGT i el GOB.
Divendres, a Can Alcover-Espai de Cultura de Palma, es va presentar el manifest 'Crida ciutadana per la llengua'. El text, signat per 158 personalitats destacades de la societat civil de les Illes, dóna suport a les mobilitzacions per la llengua organitzades per diferents col·lectius ciutadans, i fa una crida a participar a la manifestació d'avui. El manifest va ser presentat per la vice-presidenta de l'OCB, Marisa Cerdó, a un acte que va comptar amb la presència d'un centenar dels signants. Cerdó va fer pública la llista provisional de les personalitats que hi ha donat suport, a la qual és previst que s'hi afegeixin més noms.
Entre les personalitats que han signat el manifest destaquen les actrius Maruja Alfaro i Caterina Alorda, l'escriptor Sebastià Alzamora, l'actor Simó Andreu, l'ex-entrenador del Mallorca Jaume Bauzà, el teòleg i escriptor Bartomeu Bennàssar, el vice-president de l'AELC a les Illes Miquel Bezares, el president de la Fundació s'Olivar Joan Carrero, l'ex-president de l'OCB Climent Garau, l'actor Antoni Gomila, el catedràtic Josep Antoni Grimalt, l'escriptora Maria de la Pau Janer, el president de la secció filològica de l'IEC Isidor Marí, l'historiador Josep Massot i Muntaner, l'actor Carles Molinet, la lingüista Aina Moll, el professor Gabriel Oliver 'Majoral', el músic Antoni Parera Fons, el catedràtic Damià Pons, l'escriptor Antoni Serra, el pintor Andreu Terrades, el professor Joan veny i la vice-presidenta del PEN Club Antònia Vicens./www.laveudemallorca.cat/

1 comentari:

Unknown ha dit...

Tot el meu suport en la vostra lluita... Em trenca el cor veure persones en vaga de fam per lluitar per el català l'any 2012!