dilluns, 12 de març del 2012

Manuel Castells - Els mitjans de comunicació



Aquest és un vídeo on el prestigiós sociòleg Manuel Castells ens parla de les comunicacions a Internet i dels mitjans de Comunicació . El professor Castells ens parla de la concentració de poder en el mitjans de comunicació, com s'han tingut d'adaptar-se , les transformacions que han petit i com s'han introduït a la xarxes , etc..

També, ens refresca la memòria, de com es va constituir la xarxa d'Internet com espai lliure. Crec que és important que recordem que la xarxa es un espai de comunicació lliure, no és que no estigui d'acord en protegir els drets d'autor, però no a costa sempre del internauta i al preu que venien estipula'n-se. La xarxa ens ha creat com una nova societat i, la família i l'individu, ja no té cabuda en aquesta era de la comunicació.

Tal com diu el professor Castells apropiar-se dels productes culturals pot portar a una crisis terminal del mateixos. El control i manipulació que estan fen i que intenten els governs no faran que les comunicacions siguin més creïbles, el contrari, pot generà la gran desconfiança que ja es té hora d'ara.

Estic amb el professor "La imaginación al poder comunicativo"