diumenge, 3 de juny del 2012

Xarxa socials als Mòbils


Encara que és més incipient, les xarxes socials als mòbils es un dels accessos preferits del més joves. L’oferta d’aquest tipus de xarxa està diferenciada entre les que han sigut específicament per funcionar en el mòbil (com Binko)i les versions per telèfon que han llençat les xarxes socials com Myspace, Facebook, Fiendster o Wyan per exemple.

El usuaris excedeixen a aquestes plataformes per pujar fotos i compartir-les amb els seus amics, veure mapes i gaudir de la música i vídeos de bona qualitat. Alistar Hill analista de l’empresa Mmetrics va apuntar curiositat com que el Facebook , es la xarxa social més utilitzada tant en el mòbils com en el ordenadors dins el Reina Unit , en tant que MSN (els seus serveis en general) es la xarxa més utilitzada en el mòbil a França.
 Però aquestes xarxes en el mòbil tenen inconvenients com:
·         L’interfaz d’usuari , limitada a la pantalla del mòbil, encara que el Iphone , sense ser perfecte està canviant les coses.
·         Els sistemes de propietat impedeixen o dificulten l’intercanvi d’informació i de dades, tinguem que introduir-les una i altre vegada en diferents serveis
·         Es produeix una fragmentació funcional al tenir massa informació repartida per varis llocs i serveis diferents que no sempre es parlen.
·         La privacitat es pot veure seriosament afectada, tota la informació que hi ha en els serveis , o per la pèrdua del mòbil.
·         Es produeix una entropia d’amistat i cada vegada tenim més amics , que si no gestionem bé a qui acceptem es torna molt complicat per classificar les coses.
·         Es produeix una difuminació del “jo” al tenir múltiples representacions nostres en els diferents serveis o xarxes
 Però tot i així, els experts diuen que el futurs de les xarxes socials no poden limitar-se a afegir caràcter social a una aplicació de mòbil i un llistat del que estan fent els usuaris agregats entre els nostres contactes. La tendència es un mòbil que puguem fer el mateix que en un ordenador , afegint el potencial de la localització geogràfica , es ha dir, serveis de geolocalització , que pot ser útil o treure la llibertat de no estar disponible per ningú
Com conclusió podem dir que les xarxes socials en el mòbils, s’estenen a una gran velocitat, quasi com les que se centren en l’ordinador, amb la tendència que superin en número els usuaris , degut a la gran quantitat de telèfons mòbils que hi ha en el món i la seva facilitat portàtil. A més països com Japó, Xina i Corea, qualsevol innovació tecnològica que impliqui als mòbils  es acollida en molt més acceptació.